Juridische hulp nodig?

Advocaat jeugdrecht Hoorn

Zaken waarin een minderjarige betrokken is, liggen logischerwijs gevoelig. Alleen al daarom is jeugdrecht een rechtsvorm waarmee extra zorgvuldig moet worden omgegaan. Jeugdrecht speelt een rol bij veel maatschappelijke kwesties, zoals jeugdzorg en jeugdcriminaliteit. Maar ook zaken zoals kindermishandeling vallen onder het jeugdrecht. Binnen deze rechtsvorm hebben we dus te maken met kinderen die worden verdacht van een strafbaar feit, maar ook met kinderen die zich in een situatie bevinden die bedreigend of gewelddadig is. Ik ben gespecialiseerd in jeugdrecht en jeugdstrafrecht. Ik begrijp dat kinderen een kwetsbare doelgroep vormen en dat het belang van het kind altijd prioriteit heeft. Zoekt u hulp bij een kwestie die verband houdt met het jeugdrecht of het jeugdstrafrecht? Dan bent u welkom. Ik ben gevestigd in Hoorn.

Wanneer heeft u een advocaat gespecialiseerd in jeugdrecht nodig?

Van jeugdstrafrecht is sprake wanneer een minderjarige wordt verdacht van een strafbaar feit. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Diefstal
  • Drugsconflicten
  • Geweldsdelicten
  • Schoolverzuim
  • Verkeerszaken
  • Zedendelicten

Binnen het jeugdrecht gaat het echter om meer dan alleen het jeugdstrafrecht. Het kan ook zijn dat een minderjarige slachtoffer is van strafbare feiten gepleegd door volwassenen. Hierbij kunt u denken aan kindermishandeling of verwaarlozing. Ook deze zaken worden door mij behandeld.

(Straf)zaken rond minderjarigen

Ik ben gespecialiseerd in jeugdrecht en jeugdstrafrecht. Ik ga daarbij zorgvuldig te werk. Het belang van het kind staat altijd voorop. Jeugdstrafrecht zit anders in elkaar dan de rechtspraak rond volwassenen. De strafzaken vinden bijvoorbeeld achter gesloten deuren plaats, worden behandeld door een kinderrechter en er wordt bij het opleggen van de straf altijd rekening gehouden met de belangen van het kind. Ook valt de straf meestal lager uit dan bij een volwassene.

Een afspraak maken in Hoorn

Ik heb ruime ervaring met jeugdrecht en jeugdstrafrecht. U kunt bij mij terecht als u een advocaat nodig heeft. Heeft u nog vragen? Ook dan kunt u gerust contact met ons opnemen.